fredag 14. oktober 2011

Decoupage "lynkurs" !

Som sikkert mange har fått med seg... så har jeg vært innom det meste av hobbyer ! Jeg har gått en del kurs for å lære meg de forskjellige hobbyene fra grunn av og har også selv hatt kurs i smykkelagning ! Noe som jeg har kjempemye av er servietter, så nå tenkte jeg å legge de som jeg jeg har for mange av ut for salg. Man kan trykt si at jeg tok litt av med innkjøp av servietter :)) Men jeg har vel en tendens til det på alle hobbyene mine! (Uff... høres ikke helt bra ut "smiler") Akkurat som jeg bryr meg om det :))) 


Til de av dere som ikke har prøvt dere på Decoupage... så kan jeg ta et lynkurs her!
Det som er lettest er å klippe til motivet  som man ønsker før man deler servietten, for man skal bare bruke det ytterste laget på servietten  og det er veldig viktig!!!
 Flasken til høyre på bildet kan man bruke til alle materialer,  man får også kjøpt spesiell lim til de forskjellige materialene som man ønsker å lime på. 
Flasken til venstre er frostdecoupagelim som man bruker på glass, det blir veldig fint!


Her kan dere se noen esker i papp som jeg har laget!
Her bruker jeg bare pensel å smøre ut med. Jeg legger motivet som jeg har klippet ut på boksen og smører på lim med penselen oppå, det er noen som smører under også... men det behøver men ikke med servietter, bare med tykkere motiver må man det! Smør lim på hele motivet , men forsiktig så du ikke ryker servietten.
La det tørke og smør på et lag til. 
Denne metoden gjeller tre- hard papp- metaller  og egentlig mye mere... bare ikke glass!  


Glasset til venstre er med frostlim! Her har de ikke tørket ordentlig, men hadde ikke noen andre bilder av de jeg har laget.
Her må man smøre på lim før man tar på motivet, man kan enten bruke en pensel eller det som er best er en svamp.. som man "tykker" på limet ( jeg klipper opp gamle grytesvamper å bruker, for de er litt myke og bare til å kaste etter bruk ! ). Pass på å få lim under hele motivet!!!
Hvis man bruker frostlim og så vanlig decoupagelim oppå... så blir effekten på frosten borte (godt å vite)
Smør/trykk på et par lagt til, men ikke fort tykt!
Man kan brenne de i ovnen for herding ... da settes de inn nederst i en kald ovn ved 160 grader og så tar du en halv time fra lampen slokker (viktig) Steker du for lang tid blir de gule, men prøv deg frem med din ovn.
Jeg brenner aldri de jeg bruker til lys... for det er så kjekt å bare ligge de i vann når man er lei det motivet og så sette på nye isteden :) La de bare ligge i vann litt, så går de lett av!Her er en del av de serviettene som kommer ut for salg i butikken min http://lindas-
Håper at noen har glede av dette innlegget mitt, jeg koser meg veldig med decoupage iblandt :)

Tusen takk for alle kommentarer !
Ønsker dere en riktig fin helg, klem fra meg!


13 kommentarer:

Linda sa...

Må no berre sei takk for god informasjon eg. Kjøpte lim pensel og serviettar ein gong eg og. Men har endå ikkje prøvd det. Kanskje på tide. Ha ei fin helg. Klem

Hjertedamas blogg sa...

Prøvde meg litt på det på midten av 90-tallet, men siden så har det gått i glemmeboka. Et tips jeg fikk i går, var at trelim kan brukes på alle stoffer og tre og papp. Og er atskillig billigere enn det spesiallimet som brukes. Lykke til med butikken din!! klemz grethe

Tovepia sa...

Decoupage er en trivelig syssel, men har erfart at underlaget må være hvitt, hvite lys eller male produktet hvitt. Jeg har også en hang til å kjøpe servietter, så jeg har mye å ta av:O)
Kos deg videre denne helga, klem fra meg;)

Janne i Fagerlia sa...

Decoupage er kjmepemoro, det kan også jeg skrive under på. Tror jeg har noen hundre servietter liggende på vent, for jeg har også "tatt av" iblant.

Riktig god helg!

Nette Cecilia sa...

Häftigt med spagettikorven i förra inlägget.Fina saker med decopagen ,kram Nette

Anonym sa...

Det her var veldig nyttig! Har aldri prøvd meg på teknikken, men har planer om å forandre noen stygge lerretsbilder med slik fremgangsmåte. Takk for gjennom gangen!

Servietter.. Meg og min søster var så heldig å få jenter med bare ett års mellomrom. Da de var helt små bestemte vi oss for å starte å samle servietter for de,, men det tok liksom aldri av,, for andre enn oss. Nå begynte jeg å fundere på hvor de skoeskene er..
Klem og god helg :)

Kort og Søm sa...

Så gøy! :O)
Dette drev jeg med for mange år siden, men kanskje jeg skal lage noen telys holdere før jul :O

God helg,
klem Fredrikke

Marit sa...

Dette har jeg ikke prøvd meg på.
Nydelige arbeider du har.
Ønsker deg en fin helg og takk for besøk i bloggen min.

Synnøve Olava sa...

Har prøvd meg på det jeg også.... :O)

Ang. navnalapper. Det er så lenge siden jeg bestilt så jeg husker ikke hva jeg betalte i porto, men jeg måtte ikke fortolle dem, enda jeg bestilte ganske mange!

Ha en fin lørdag kveld!

klem

Märta sa...

Oj decoupage har jag inte gjort på länge,du gav mig inspiration!
Kram!

Tonemor sa...

Her kan man virkelig lage mye fint. God søndagskveld.
Klem Tone

Lisa sa...

Takk for kurset! :) Så nydelige esker og glass! Har tenkte å prøve dette, men har ikke kommet så langt.
Ha en fortsatt god kveld! :)

salige lavendel sa...

har faktisk aldri drevet med decopage! Men har sett mye pent som er laget av det rundt omkring, deriblandt det du viser fram her i dag =)